ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ - Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

Το αναπαλαιωμένο κτίσμα του Mirthea suites έχει να σας διηγηθεί μια ιστορία που θα σας φέρει κοντά με αλλοτινές εποχές και μυστήρια νήματα του παρελθόντος. Το μέρος αυτό  στεγάζει παραμυθένιους μύθους και εμπνέει νέες ιστορίες να γεννηθούν.

Ας ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση στη γραμμή του χρόνου. Στο μακρινό 1941, βρίσκουμε την τότε κατοικία στην ιδιοκτησία ενός ντόπιου, ταχυδρόμο στο επάγγελμα, μέχρι να καταφτάσει η Κατοχή στην περιοχή του Πλακιά και καταλήψει, μεταξύ άλλων, και το μέρος αυτό ως “Διοικητικό Παρατηρητήριο” όλη της γιαλιάς. Η τοποθεσία και η πανοραμική θέα που παρέχει το Mirthea Suites ήταν ιδανικά για το σκοπό αυτό.

Κάμποσα χρόνια αργότερα, το 1959, o Μανώλης Βαρδάκης, σε ηλικία 19 ετών, πατέρας του Κώστα Βαρδάκη, ιδιοκτήτη της επιχείρησης, αποφασίζει να αγοράσει το σπίτι, στην τελική τιμή των 35.000 δραχμών (103,00€), έπειτα από πολλές διαπραγματεύσεις και οικονομικές δυσχέρειες της τότε εποχής.

“‘Ηρεμη και ευτυχισμένη ζωή” αναφωνεί νοσταλγικά όλη η οικογένεια, αναπολώντας τα χρόνια που βίωσαν στο πατρικό στη Μύρθιο. Χαραγμένες αναμνήσεις τα ανέμελα παιχνίδια, τα γέλια και οι φωνές των παιδιών, οι ξέγνοιαστες βόλτες στα σοκάκια του χωριού, οι απογευματινές μαζώξεις με γείτονες, χωριανούς και φίλους, η ζωή στην παρθένα φύση και η αγάπη για τα ζώα που σταύλιζαν δίπλα από το σπίτι.

Για λόγους επαγγελματικούς, η τετραμελής οικογένεια εγκαταλείπει το πατρικό της σπίτι και εγκαθίσταται στο χωριό του Πλακιά, μόλις 16 χρόνια μετά.    

Έτσι, το σημερινό Mirthea suites παραχωρείται προς ενοικίαση έως το 2019, χρονολογία επανεκκίνησης, αφού τότε ο Κώστας Βαρδάκης αποφασίζει να το ανακαινίσει εκ βαθέων, διατηρώντας και αξιοποιώντας με σεβασμό την ιστορία και την ντόπια αρχιτεκτονική που κάνουν το μέρος αυτό ξεχωριστό και σημαντικό. Αλλωστε, είναι μέρος της οικογενειακής κληρονομιάς του που θεωρεί χρέος να δώσει μια νέα πνοή με το δικό του τρόπο. Το όραμά του; Να πάρει ξανά ζωή η γειτονιά που γεννήθηκε, που πέρασε τα πρώτα του παιδικά χρόνια παίζοντας, δημιουργώντας τις αναμνήσεις του ως μικρό παιδί.

ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

Μία ονειρική σύνθεση δύο διαχρονικών στοιχείων που χαράζονται στις μνήμες των φιλοξενούμενων. Το Mirthea suites ονοματοδοτείται από το παραδοσιακό χωριό στο οποίο εδραιώνεται, τη Μύρθιο και από τη μαγευτική θέα πανοράματος που προσφέρει σε όλο τον κόλπο της περιοχής, από το βουνό ως τη θάλασσα και από τη Δύση ως την Ανατολή. Τα δύο αυτά εντυπωσιακά στοιχεία ενοποιούνται δυναμικά στο Mirthea suites και συνυφαίνουν μία ολόκληρη ιστορία με παρελθόν, παρόν και μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Mirthea Suites Mirthios Plakias South Crete Exterior 2674 
Mirthea Suites Mirthios Plakias South Crete Thalori Suite 2246

#MIRTHEASUITES ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Mirthea Suites Mirthios Plakias South Crete Location 0737 
Mirthea Suites Mirthios Plakias South Crete Giasemi Suite 0207
ΕΣΠΑ